Egy közös, családi nap

Szerző: Gallai Péter, Ónodi Zoltán / duol.hu

Link: http://duol.hu/hirek/egy-kozos-csaladi-nap-1645036

Dátum: 2014.09.07.
Nagy sikerrel, több száz résztvevővel rendezték meg szombaton a pálhalmai kft. és a pálhalmai büntetés-végrehajtási intézet közös családi napját.

Szent Adorján a börtönőrök védőszentje, ezért ehhez a naphoz kapcsolódva rendeztek hétvégén országszerte ünnepségeket, így Pálhalmán is. A délelőtti sportprogram után délben chilis bab várta a résztvevőket, no meg számtalan program, amelyek jelentős része a gyerekes családok szórakozását szolgálta, de ilyenkor pont ez a lényeg, mint Balázs Péter dandártábornok, a börtön parancsnoka elmondta kérdésünkre. S valóban, felsorolni is nehéz lenne a mi minden várta a kicsiket és nagyokat. Népszerű volt a mini golf, a kalandpark, az arcfestés, a tűzoltók jóvoltából fel lehetett próbálni a felszereléseket, majd egy füsttel teli sátorban kipróbálni milyen egy éles bevetés.

Persze nem maradtak el a bemutatók sem, például a kutyás produkció hatalmas sikert aratott, majd a gyerekek megsimogathatták a pár perccel korábban még szökevényeket leterítő ebeket. S a segítség sem maradt el, hagyomány, hogy ilyenkor mindig véradást is szerveznek.

A mindennapok során szigorú szabályok szerint dolgozunk, nem kevés stresszel. Éppen ezért fontos a család megnyugtató háttere, s éppen ezért szól ez a nap munkatársaimon kívül a hozzátartozókról is, ami olyan, mint egy majális. Ilyenkor lehet lazítani, barátilag beszélgetni, kikapcsolódni. Nem csak mi ünnepelünk, hozzánk csatlakoztak a szekszárdiak is, hiszen az egy kis intézmény, ezért ilyen színes programot nem tudnak szervezni tette hozzá a parancsnok, aki elárulta, hogy az objektumok, egységek főzőversenye is nagy csatát ígér. Többek között afrikai harcsa raguleves, töltött káposzta afrikai harcsából, vagy éppen kemencében sült bőrös malac volt a kínálat.

A pálhalmai sportpályákon ezernél is többen szórakoztak egészen hajnalig, többek között Nótár Mary koncertjén.

Címke:   Pálhalma családi nap személyzet