Egy nehéz hivatás művelői pihentek, szórakoztak

Szerző: Klecska Ernő, Lovász Lilla / duol.hu / FMH

Link: http://duol.hu/hirek/javulhat-a-helyzetuk-1645070

Dátum: 2014.09.07.
Tizenkilencedszer ünnepelték meg Szent Adorjánt, a védőszentet a büntetés-végrehajtási intézetek.

A Közép-dunántúli Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben az Annamajori Mezőgazdasági és Kereskedelmi Kft.-vel közösen nyugdíjas találkozóval kötötték össze a szombati Szent Adorján napot. Sok más mellett játszott katonazenekar, volt kutyás és kommandós bemutató, aki akarta meglátogathatta az intézményt, miközben tizenkét főzőcsapat is bizonyított a bográcsok mellett.

Kiszely Pál bv. dandártábornok, parancsnok lapunk kérdésére az eseményen elmondta, hogy a fővárosi rendezvényen elhangzott: a négy éves ciklusban a Belügyminisztérium egyik legfontosabb célkitűzése az új életpályamodell azon elemeinek a bevezetése lesz, amely anyagi előrelépést jelent a büntetés-végrehajtásban dolgozók számára. Általános jelenség, hogy nehéz anyagi feltételek mellett élnek a családok, sokaknak gondot jelent a gyermeknevelés, az iskoláztatás.

A szakma anyagi megbecsültsége tehát még várat magára, de legalább már lehet bízni abban, hogy az új rendszer jobban elismeri a teljesítményeket és lehetőséget ad arra, hogy aki kiemelkedőt nyújt, azt kiemelkedő módon is honorálják ebben a nehéz hivatásban. A martonvásári objektum készülő megnyitása lehetőséget ad majd a felvételre, de a jelenlegi bérért nehéz találni jelentkezőket.

Címke:   Baracska családi nap személyzet