Azonnal rávilágít a tiltott tárgyakra

Szerző: TEOL/V.B., Gottvald Károly / teol.hu

Link: http://www.teol.hu/tolna/kozelet/azonnal-ravilagit-a-tiltott-targyakra-576899

Dátum: 2014.10.14.
Egy korszerű, röntgenes csomagvizsgáló berendezéssel gazdagodott a Tolna Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet, amely a börtön biztonságának tovább erősítését szolgálja.

A hétfőn üzembe helyezett készülék – amelyet az országos parancsnokságtól kapott az intézet – a beléptető helyiségbe került, és éves szinten mintegy 2500-3000 csomagot világít át, ugyanis ennyit kapnak a fogvatartottak.

– A dupla falú borotvás flakonba és a cipő légbetétébe rejtve, az öblítős dobozba többször becsomagolva – sorolta Soczó László alezredes, hogy a tiltott tárgyakat, a mobiltelefont, a kábítószert, vagy éppen a tömegnövelő tablettát milyen „kreatív” módon igyekeznek becsempészni a barátok, hozzátartozók a fogvatartottaknak.

A Tolna Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnoka leszögezte, eddig szemrevételezéssel szűrték ki a tárgyakat, viszont most már az új készülék segítségével tehetik meg mindezt, ami lényegesen gyorsítja és megkönnyíti a munkájukat. A monitor különböző színekkel jelzi, hogy az átvilágított tárgy milyen halmazállapotú részekből áll, így azonnal kiderül az oda nem illő dolog.

Címke:   Szekszárd biztonság fejlesztések