2014-ben is Angyalfa program!

Szerző: Magyar Testvéri Börtöntársaság / evangelikus.hu

Link: http://www.evangelikus.hu/cikk/2014-ben-angyalfa-program

Dátum: 2014.11.19.
Az idén is megszervezi a Magyar Testvéri Börtöntársaság karácsonyi ajándékozási programját, melynek keretében megajándékozzák a fogvatartott szülők gyermekeit, így teremtve kapcsolatot velük és a családdal. A szervezet vezetője, Roszík Gábor az alábbi levelet juttatta el szerkesztőségünkbe az adománygyűjtéssel kapcsolatban.

Kedves Testvérek, Barátaink, Munkatársaink!

Természetesen idén is megszervezzük karácsonyi ajándékozási programunkat, melynek keretében megajándékozzuk a fogvatartott szülők gyermekeit, így teremtve kapcsolatot velük és a családdal (mindig a börtönben lévő szülő kérése és a börtönlelkész támogatása alapján), s igyekszünk megszervezni a folyamatos lelkigondozást.

Miért?

Mert ez számtalan esetben hozzájárul ahhoz, hogy a börtönben lévő és a család között a kapcsolat több éven keresztül is megmaradjon, a szabaduló visszatérhessen a családhoz, visszailleszkedjen a társadalomba, megszakadjon egy ördögi kör, melynek végén a gyermekek is a szülő példáját követve bűnöző életmódot folytatnak, és végül börtönbe kerülnek.

Most azt kérjük, hogy idén is gyülekezetek, oktatási intézmények, munkatársaink elsőként és szervezetten vennének részt ebben a programban, ki-ki lehetősége és „kedve” szerint. Ezért kérünk Benneteket, hogy az Angyalfa-program keretében gyűjtsetek ajándékokat, (társas) játékokat, könyveket, tartós élelmiszert, csokoládét, szaloncukrot, tisztálkodó szereket (ruhafélét ne), s azt legkésőbb 2014. december 5-ig juttassátok el a következő címre:

Magyar Testvéri Börtöntársaság, 2100 Gödöllő, Lumniczer S. u. 4.

Azért jelöljük meg ezt a korai időpontot, mert sok fogvatartott a karácsony előtti utolsó beszélőn személyesen szeretné átadni gyermekének az ajándékot, ez pedig sok helyen december elején van. Tavaly közel 750 gyermek kapott így ajándékot, közvetlenül a szülőtől a börtönben, vagy egy közelben élő testvérünket megkérve erre a szolgálatra!

Egyéb részletekkel telefonon vagy e-mailen tudunk szolgálni. Amikor ezt kérjük Tőletek, természetesen nem nagy gyűjtésre gondolunk, ha csak pár kisebb ajándékot tudtok küldeni, azt is nagy szeretettel fogadjuk a gyermekek nevében.

Az Angyalfa-program természetesen komoly terhet ró társaságunkra, ezért adományokat és anyagi támogatást is szívesen fogadunk az MKB Zrt. 10300002-20345073-00003285 számlaszámra.

Válaszotokat várva, Isten áldását kérjük életetekre, szolgálatokra, testvéri szeretettel: Roszík Gábor evangélikus lelkész, elnök

Címke:   Angyalfa program vallás reintegráció