Börtönkönyvtárban gyártotta a kalózlemezeket

Szerző: This is South Wales, HENT hírlevél / monitormagazin.hu

Link: http://www.monitormagazin.hu/24-ora-hirei/bortonkonyvtarban-gyartotta-a-kalozlemezeket

Dátum: 2010.10.06.
Nagy összegű pénzbüntetést szabott ki a brit bíróság arra a férfira, aki a munkahelyén, a swanseai-i börtön könyvtárában barátainak és ismerőseinek másolt DVD-filmeket illegálisan.

A férfinek állítása szerint nem volt tudomása az illegális másolás következményeiről, bár azt is beismerte, hogy tud olyan fogvatartottakról, akik hasonló bűncselekmény elkövetése miatt ülnek börtönben.

Összesen 3000 font összegű pénzbírságot szabott ki, továbbá a perköltség megtérítésére kötelezte a brit bíróság a swansea-i börtön egyik alkalmazottját, aki illegálisan másolt át a könyvtárban megtalálható filmeket családtagjai, barátai és kollégái számára. Clayton Jones a börtönkönyvtár számítógépes rendszerét használta a másolásvédelem feltöréséhez, a lemezek átírásához és címkézéséhez.

A This is South Wales portál értesülései szerint a 48 éves férfi beismerte bűnösségét, igaz, vallomásában hangsúlyozta, nem tudott az engedély nélkül történő DVD-másolás jogi következményeiről. A férfi ugyanakkor azt is elismerte, ismer olyan fogvatartottakat, akik szerzői jogi jogsértés miatt töltik börtönbüntetésüket.

Címke:   börtönkönyvtár kalózlemez külföld Anglia