Ünnepi szentmise a börtönben

Szerző: Kovács Erika, Penovác Károly / veol.hu

Link: http://veol.hu/veszprem/unnepi-szentmise-a-bortonben-1666892

Dátum: 2014.12.16.
Márfi Gyula veszprémi érsek Bartos Gábor börtönlelkész, állandó diakónus és Vasáros József, a veszprémi Szent László templom plébánosa jelenlétében misézett a Veszprém megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben, kedden, a helyi kápolnában a fogvatartottaknak és hozzátartozóiknak.

- Szívesen jövök ide, és kötelességemnek is érzem azt, hogy elfogadjam az itteniek meghívását, mert meggyőződésem, hogy ezeknek az embereknek, hozzátartozóiknak és minden bizonnyal az itt dolgozóknak is szükségük van az ünnepi szentmisére, amely megnyitja az ember lelkét, az evangélium meghallgatására, befogadására - érvelt a Naplónak Márfi Gyula érsek. Németh Éva ezredes, börtönparancsnok arról beszélt, hogy adventi rendezvényeik között kiemelt helyen áll a szentmise, amit igényelnek a fogvatartottak.

Kolompár Ernő, az egyik fogvatartott a Naplónak azt mondta, a misén való részvétel megnyugvást ad neki, rendszeresen jár a helyi kápolnába. Úgy fogalmazott, hogy ilyenkor jó alkalom adódik arra, hogy magába tekintsen, és átgondolja, mit tett rosszul életében.

A szentmise után a hozzátartozók egy órán keresztül külön is beszélgethettek fogvatartott rokonukkal, ismerősükkel.

Címke:   Veszprém advent szentmise vallás