Karácsony a börtönben

Szerző: Gyula Televízió

Link: http://www.gyulatelevizio.hu/szolgalatban/5331-karacsony-a-boertoenben-video.html

Dátum: 2012.12.20.
A békéscsabai Jókai Színház három művészének fellépése tette elviselhetőbbé a napokban a bezártságot a gyulai büntetés-végrehajtási intézetben. A karácsonyhoz közeledve a három színművész produkciója nagy sikert aratott. A fellépéssel kapcsolatban Puju János vezető nevelő azt mondta, az előadás főként a fogvatartottak kulturális fejlődését szolgálja. A pályázatnak, mely révén több rendezvényre is sor kerül a bv intézet falai között, van egy másik ága is, ez pedig a képzésről szól.

A "Dobbantó" névre keresztelt programsorozatra egy sikeres pályázatnak köszönhetően került sor. A kulturális és művészeti tevékenységet a Békés Megyei Népművészeti Egyesület közreműködésével valósítják meg. Dr. Bartókiné Szilágyi Nikoletta szakmai vezető elmondta, a rendezvények mellett nemcsak a fogva tartottak, hanem a pártfogók számára is indul képzés.

A gyulai büntetés végrehajtási intézet folyamatos túlzsúfoltsággal küzd. A 86 férőhellyel rendelkező intézményben a fogvatartottak létszáma meghaladja a 140 főt.

Címke:   Gyula ünnep karácsony kultúra