A börtönben is készülnek az ünnepre

Szerző: Mocsári L. / minap.hu

Link: http://minap.hu//cikkek/bortonben-keszulnek-az-unnepre

Dátum: 2014.12.22.
Ötödik alkalommal szervezték meg idén a börtönlakók Karácsonyát a Fazekas utcai intézetben. A közelgő ünnep alkalmából, hétfőn zenés, verses műsorral kedveskedtek a bentlakók szeretteiknek, akik egy rövid időre beszélgethettek is fogvatartott családtagjaikkal.

Nemcsak a feldíszített tereken és a bevásárlóközpontokban érezni tehát, hogy mindjárt itt a Karácsony, a börtönökben is készülnek az ünnepre. A miskolci büntetés-végrehajtási intézetben a fogvatartottak már évek óta műsort adnak hozzátartozóiknak.

A rendezvényt idén Lipták Pál görög-katolikus lelkész beszéde nyitotta meg, aki szerint az elítéltek erőt meríthetnek a karácsonyi útmutatásból, hogy jó irányba haladjanak, úgy érjék el céljaikat.

Ezt követően elkezdődött az előadás, versekkel, ünnepi hangulatú furulyaszóval. A szereplők egy a Mikulás házában játszódó jelentet adtak elő. A fellépők rabok, a nézők pedig a hozzátartozóik voltak.

A gyerekek ajándékcsomagot is kaptak, a fogvatartottaknak pedig bizonyára az volt az igazi ajándék, hogy találkozhattak hozzátartozóikkal.

Joó László bv. ezredes Intézetparancsnok elmondása szerint a karácsony a legnehezebb időszak a börtön falain belül, ezt szeretnék valamennyire megkönnyíteni. Az ünnepségen azok a rabok vehettek részt, akik példás magaviseletet tanúsítottak és dolgoznak is. Célja az ünnepségnek az is, hogy megérintsék a fogvatartottakat a gondolattal: legközelebb már ne itt kerüljön erre sor, ne a börtönben kelljen ünnepelniük a karácsonyt, hanem a szokásos, normális módon, a családi otthonban.

Címke:   Miskolc karácsony ünnepség szabadidő