Fogvatartottak ünnepi műsora Zalaegerszegen

Szerző: MTI / ma.hu / Zalai Hírlap / RTL Klub

Link: http://www.ma.hu/kulturport.hu/235071/Fogvatartottak_unnepi_musora_Zalaegerszegen?place=srss

Dátum: 2014.12.22.
Fogvatartottak mutattak be karácsonyi műsort hétfőn Zalaegerszegen, a megyei büntetés-végrehajtási intézetben a népfőiskolai egyesület segítségével.

A rendhagyó nap Veres András megyés püspök által celebrált ünnepi misével kezdődött, majd A pásztorok éjszakája címmel a rabok mutatták be karácsonyi műsorukat, amellyel délután hozzátartozóik előtt lépnek fel.

A fogvatartottak jutalomként vehetnek részt a programban, így rendkívüli látogatás keretében fogadhatják családtagjaikat és adhatják át a szakkörökön készített ajándékaikat - mondta el Fehér Lászlóné, a Zalai Népfőiskola Egyesület titkára.

Beszélt arról is, hogy a műsoros előadásoknak már hagyományuk van a zalaegerszegi intézetben: a fellépők anyák napján az édesanyákat, nagymamákat hívhatják meg. Szerveztek már Valentin napi programot is a börtön falai között, akkor személyre szólóan írták át a kiválasztott szerelmes verseket, a kultúra napján pedig Mikszáth-novellákat dolgoznak majd fel - ismertette a népfőiskola egyesület titkára.

A Zala Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben tíz éve kezdődtek el a népfőiskolai programok. Azóta az egyesület munkatársai mintegy kilencszáz napot töltöttek az intézetben, a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával harminc pályázatot, csaknem száz programot valósítottak meg: személyiségfejlesztő tréningeket szerveztek, úti élményekről, drogprevencióról, munkaerő-piaci lehetőségekről tartottak előadásokat, és voltak műveltségi vetélkedők, sportprogramok, kézműves szakkörök is.

Címke:   Zalaegerszeg karácsony ünnepi műsor