Az egri börtön is elnyerte idén a Véradóbarát Munkahely díjat

Szerző: M.Z. / heol.hu

Link: http://www.heol.hu/heves/kozelet/az-egri-borton-is-elnyerte-iden-a-veradobarat-munkahely-dijat-587236

Dátum: 2014.12.22.
Az egri bv-intézet már hosszú évek óta elhivatott támogatója a társadalmi felelősségvállalás e formájának, évek óta szerveznek véradást a dolgozók részvételével.

A Magyar Vöröskereszt Véradóbarát Munkahely kitüntetést adományozott a Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetnek a Véradók Napja alkalmából – tájékoztatta lapunkat Simon Tamás, a bv-intézet sajtóreferense. Hozzátette: – A véradás népszerűsítése kiemelten fontos számunkra, hiszen egyetlen véradó három beteg ember életét mentheti meg. Ezen túlmenően a véradónak is hasznos, hiszen a véradás egyenlő egy szűrővizsgálattal.

Az egri börtön már hosszú évek óta elhivatott támogatója a társadalmi felelősségvállalás e formájának, évek óta rendszeresen szerveznek véradást a dolgozók részvételével. A vezetőség is nagyban hozzájárul a kiszállásos véradás megszervezéséhez, továbbá mindig készségesen segítenek, hogy minél több munkatársuk részt vegyen a véradáson.

A díjat 2009-ben a Magyar Vöröskereszt országos vezetősége alapította. Az elismerést minden évben megyénként és a fővárosból egy vállalat nyerheti el. Kitüntetésükben azokat a munkahelyeket részesítik, amelyek kiemelkedő támogatásukkal segítik a munkahelyi véradások szervezését, a véradó mozgalmat.

Címke:   Eger elismerés véradás személyi állomány