A rabok saját készítésű ajándékaiból szerveztek kiállítást

Szerző: Szoljon.hu

Link: http://www.szoljon.hu/jasz-nagykun-szolnok/kozelet/a-rabok-sajat-keszitesu-ajandekaibol-szerveztek-kiallitast-587408

Dátum: 2014.12.22.
Különleges rendezvényt tartottak a Jász Nagykun Szolnok Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben hétfőn reggel.

Az ott megvalósított Aktív Hétköznapok program záró rendezvényeként egy kiállítást szerveztek az intézmény vezetői, ahol a fogvatartottak által készített ajándéktárgyakat lehetett megtekinteni. Ennek a projektnek a keretében a Mosoly és Cérna Egyesület, Te rajzolsz én varrok csoportjával együttműködve a programban részt vevő rabok számára szabás-varrás oktatást szerveztek, amely után elkészültek az ajándékok, azaz a díszpárnák és plüss figurák.

Összesen 45 fogvatartott készítette el ezeket az ajándéktárgyakat, akik közül harmincan saját gyermekük rajzai alapján dolgoztak, míg tizenöten a programban résztvevő Liget úti Általános Iskola tanulói által papírra vetett képeket varázsolták rá párnákra, készítettek kis állatfigurákat. A hétfői rendezvényen mutatták be ezeket, majd Tóth Gábor bv. ezredes, bv. tanácsos és intézetparancsnok átadta az iskola részéra az ajándéktárgyakat. Az elítéltek családtagjai december 26-án, egy jutalomlátogatás során vehetik majd át a különleges ajándékokat.

A megyei büntetés-végrehajtási intézet számos sikeres jóvátételi programot indított, a tervek között szerepel, hogy a jövőben is folytatják ezt a sorozatot, amelynek keretében még több rászoruló gyermeknek tudnak majd örömet szerezni.

Címke:   Szolnok kiállítás jóvátételi munka