A fogvatartottak karácsonya

Szerző: Bihari Napló

Link: http://www.pressreader.com/romania/bihari-naplo

Dátum: 2014.12.24.
A nagyváradi börtön karácsony alkalmából egy sor olyan az ünnephez kapcsolódó eseményt szervez, melyekben az elítéltek egy része is részt vesz. Ezeknek a tevékenységeknek az a célja, hogy közvetítsék a fogvatartottak számára a keresztény morális értékeket, és elősegítsék a társadalmi beilleszkedést.

December 22-én Dan Lele börtönlelkész, a börtön munkatársai, valamint a fogvatartottak egy csoportja ellátogattak a Consistoria Efrem Beniamin Alapítvány által működtetett öregotthonba és a Szent Márton öregotthonba, ahol ajándékcsomagokat adtak át az ott lakóknak, illetve betlehemes énekeket is énekeltek nekik. Ugyancsak látogatást tettek a Szent Kereszt ortodox kolostorba, ahol szintén betlehemes énekeket énekeltek.

A börtönben is zajlanak karácsonyhoz köthető események (karácsonyfa-díszítés, betlehemes ének verseny, tematikus vetélkedők). Az egyik ilyen eseményen jelen volt Böcskei László római katolikus nagyváradi megyés püspök is. Az ünnepi időszakban 202 fogvatartottnak hosszabbítják meg a látogathatósági időtartamát, tíz fogvatartott pedig otthon töltheti a karácsonyt.

Címke:   karácsony ünnep külföld Románia