Idén is takarítanak majd a rabok

Szerző: M.Z. / heol.hu

Link: http://www.heol.hu/heves/kek-hirek-bulvar/iden-is-takaritanak-majd-a-rabok-589165

Dátum: 2015.01.06.
Ebben az évben is folytatódik a Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet Börtön a városért programja.

Már a hetedik évébe lép a projekt, melyet ugyanolyan dinamizmussal vinnének 2015-ben is tovább. Az elítéltek eddig 63 alkalommal takarítottak.

– Legalább olyan gyakorisággal szeretnének jelen lenni a közterületeken, mint a korábbi években. A terek rendbetételén, a virágosításon és parkosításon kívül váratlan havazáskor is gyorsan tudunk reagálni és segíteni. A Városgondozás Eger Kft. és a megyeszékhely önkormányzata továbbra is támogatja a programunkat, s a fogva tartottak lelkesedése is töretlen – tájékoztatta lapunkat Juhász Attila bv. ezredes, az egri börtön parancsnoka.

A Börtön a városért program 2008 tavaszán indult útnak Egerben. Ennek során a megyeszékhelyi börtön elítéltjei több alkalommal is takarítást, karbantartási munkákat végeztek a városban. A program célja hozzájárulni Eger köztisztaságának fejlesztéséhez, további cél a fogvatartotti reszocializáció támogatása, az elítéltek önértékelésének fejlesztése, környezettudatos szemlélet kialakítása, valamint a Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet közönségkapcsolatainak erősítése.

A börtönök zsúfoltságán a most januárban hatályba lépett új büntetés-végrehajtási Kódex is enyhíthet. E szerint ugyanis az eddigi megyei rendszer helyett mostantól a büntetés-végrehajtás központilag közli a szabadlábon védekező elítéltekkel, hol kell megkezdeniük a büntetésük letöltését. A kiküldött felhívás már eleve a végleges intézetbe irányítja a fogvatartottat, továbbá enyhébb ítéletek esetén időzíteni is tudják az elítéltek „behívását”.

Címke:   Eger Börtön a városért jóvátételi munka