Elítéltek alkotásai a Pszichiátriai Klinikán

Szerző: Bozó Bea / Soós Kata / promenad.hu

Link: http://promenad.hu/cikk/eliteltek-alkotasai-a-pszichiatriai-klinikan-150126

Dátum: 2015.01.14.
A Szegedi Fegyház és börtönben büntetésüket töltő tíz börtönlakó művei: olajfestmények, grafikák, akvarellek, kerámiák, hajómodellek díszítik január közepétől a szegedi pszichiátriai klinikát.

Az ajándékokat a Szegedi Fegyház és Börtön parancsnoka Tikász Sándor bv. dandártábornok adja át a Pszichiátriai Klinika vezetőjének Prof. Dr. Kálmán János tanszékvezető egyetemi tanárnak, január 19-én, hétfőn délután 14.00 órától, az SZTE ÁOK Pszichiátriai Klinikán (Szeged, Kálvária sgt. 57.). A műveket a klinika munkatársai Herceg Attila főápolóval az elmúlt év decemberében választották ki a bv. intézetben.

Az ország egyik legnagyobb bv. intézetében több évtizedes hagyománya van az alkotásnak, a rácsok mögött a fogvatartottak harminc százaléka foglalkozik valamilyen alkotótevékenységgel, az elmúlt években több helyi, hazai és nemzetközi pályázatnak és kiállításnak is köszönhető, hogy művészi értékű alkotások születtek. A városban több gyermek- és egészségügyi intézmény irodáit és betegszobáit fogvatartottak alkotásai színesítik. Az elítéltek alkotásaikat írásbeli nyilatkozatuk alapján ajándékba adják a közintézményeknek.

Címke:   Szeged szabadidő ajándékozás reintegráció