Szentmise az elítéltekért

Szerző: KaloHírek

Link: http://kalohirek.hu/hir/kalocsa/2009-12-23/14638/szentmise_az_eliteltekert

Dátum: 2009.12.23.
Érseki szentmisét celebrált Bábel Balázs Kalocsa-kecskeméti érsek a Kalocsai Női Fegyház és Börtön Szent Kereszt Kápolnájában a börtönben lévő fogvatartottakért, valamint az ott dolgozókért, amelyen ez évben dr. Kökényesi Antal altábornagy, a Büntetés végrehajtás országos parancsnoka, valamint Csóti András vezérőrnagy, a Büntetés végrehajtás Országos Parancsnokságának Stratégiai és Koordinációs helyettese is jelen volt.

A magányos embernek legnehezebb a szeretet ünnepének megélése. A börtönbe zárt elítéltek is ebbe a kategóriába tartoznak, mert az övéitől távol kényszerül eltölteni e napot. Egyesek magányán azonban enyhített a kalocsai érsek által celebrált szent mise, valamint elítélt társaik betlehemi játéka.

A külvilágtól elzárva a rácsok mögött fogja fel igazán az ember, hogy mit érezhetett Jézus, amikor közvetlenül a szenvedése előtt magányosan imádkozott a Gecsemáné kertben, de az elzártság felerősíti a család hiányát is, amely karácsonykor minden emberben felerősödik. A hit a börtönben lévőknek leginkább ahhoz nyújt segítséget, hogy türelemmel viseljék az elhagyatottságot és jobban tolerálják embertársaik viselkedését, ehhez nyújt segítő kezet az egyház.

Az idei szentmisén az országos elöljárók mellett részt vettek a helyi társszervek vezetői is, hiszen itt volt Nánási László megyei főügyész, Mádi Imre városi főügyész, valamint Istella Zsolt, tűzoltó parancsnok és a helyi honvédség képviseletében Roxin István százados, akiknek az elítéltek saját készítésű ajándékot nyújtottak át.

Címke:   Kalocsa szentmise karácsony egyház