Dolgoznak és tanulnak a rácsok mögött

Szerző: BM Büntetés-végrehajtás / orientpress.hu

Link: http://orientpress.hu/138375

Dátum: 2015.01.19.
Az elítéltek közel 90 százaléka dolgozik, vagy iskolába jár a Szegedi Fegyház és Börtönben. Az egyszerű betanított munkától kezdve, mint például a kosárfonás, vagy zacskóragasztás, a számítógép-vezérelte tevékenységekig sokféle munkát végeznek fogvatartottak.

Az intézet szervezésében, bent a börtönben a mosodában, a gyufa munkahelyen, a házi-műhelyben, és a konyhán dolgoznak. A Nagyfa-Alföld Kft-nél az egyszerű betanított munkától kezdve, mint például a kosárfonás, vagy zacskóragasztás, a számítógép-vezérelte tevékenységekig sokféle munkát végeznek fogvatartottak.- mondta Borsi János bv. ezredes ügyvezető igazgató.

A téli ünnepek után január 7-én, 412 elítélt kezdte az új évet a szegedi telepen, Nagyfán és jelenleg működő egy külső munkahelyen. A fogvatartottak munkáltatását szervező cégnél az elmúlt évben tizenöt százalékos növekedés volt, két új külső munkahelyen, a Szegedi Vízmű Zrt-nél csatornát tisztítanak és a Miskolci Patyolat Zrt-nél a mosodában dolgoznak a szabadulás előtt álló fogvatartottak.

A Kft szegedi telepén pedig új pékség létesült, ahol egy műszakban 12 fogvatartott süti a kenyeret és a péksüteményeket.

Tavaly decemberben egy ezer négyzetméteres csarnokban asztalosipari üzemet létesített külső vállalkozóval a Nagyfa-Alföld Kft, itt is átlagosan tizenöten dolgoznak. Terveik között szerepel még az idén egy egészségügyi segédeszközöket összeszerelő üzem létesítése, amelynek kialakítását januárban megkezdik.

Címke:   Szeged Nagyfa bv.kft. munkáltatás képzés