Megállapodást kötött a börtön több roma önkormányzattal

Szerző: H.E. / teol.hu

Link: http://www.teol.hu/tolna/kozelet/megallapodast-kotott-a-borton-tobb-roma-onkormanyzattal-591526

Dátum: 2015.01.21.
Büntetés-végrehajtási pártfogó felügyelő segíti október elseje óta a Tolna Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet munkáját.

Hegedüs Andrea egy jogszabályváltozás nyomán került a BVOP állományába a Tolna Megyei Kormányhivatal Igazságügyi Szolgálatától. Feladatai közé tartozik a börtönpártfogás, az utógondozás és a feltételesen szabadlábra helyezettek párfogó felügyelete. A kormányhivatal Szekszárdon tudott számára irodát biztosítani, több más városban azonban a települési roma nemzetiségi önkormányzat segít ebben, így az ügyfélfogadási napokon Hegedüs Andrea is helyet kap az irodájukban.

Az erről szóló megállapodást szerdán írta alá Soczó László bv. alezredes, a Tolna Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnoka, valamint a bonyhádi, a dombóvári, a paksi és a tamási roma nemzetiségi önkormányzatok elnökei. A megállapodásban egyéb együttműködési területekre is kitérnek, így például sor kerülhet középiskolások megelőzési célzatú intézménylátogatására és más bűnmegelőzési és reintegrációs programok megvalósítására. – Hiszen az egész társadalom érdeke, hogy a fogvatartottak a társadalom hasznos tagjaként illeszkedjenek vissza – emelte ki Soczó László.

Címke:   Szekszárd börtönpártfogás megállapodás