Az egri börtöné a "Legzöldebb jó cselekedet"

Szerző: HH / egerhirado.hu

Link: http://egerhirado.hu/articles/view/szines/az-egri-b%C3%B6rt%C3%B6n%C3%A9-a-legz%C3%B6ldebb-j%C3%B3-cselekedet

Dátum: 2015.02.05.
A Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet három pályázattal indult a tavaly ősszel meghirdetett 3 Jó Cselekedet versenyen; a Legzöldebb jó cselekedet kategóriában végül az egri intézet „Börtön a Városért” programja végzett az élen.

A társadalmi felelősségvállalásról szóló programok megismertetését, népszerűsítését célzó versenyt hirdetett tavaly a GAP Média Kft., azzal a szándékkal, hogy „az arra érdemes ügyek megkapják az őket megillető nyilvánosságot és elismerést, inspirálva más vállalatokat is a jó példa követésére”.

Az első alkalommal megrendezett, 3 Jó Cselekedet versenyre több mint 50 pályázat érkezett, és neves szakmai zsűri választotta ki a győzteseket összesen nyolc kategóriában, a díjakat január végén adták át.

A nevezőknek pályázatukban részletesen le kellett írniuk, hogy cégük, intézményük vagy civil szervezetük milyen jó cselekedeteket hajtott végre, miért ezeket választották, és hogyan hatott a résztvevőkre, munkavállalókra a jótékonykodás.

A pályázatok közül öt kategóriában hirdették ki a zsűri által három legjobbnak ítélt jó cselekedetet, ezek a következők voltak: A legkreatívabb jó cselekedet, A legemberibb jó cselekedet, A legmeghatóbb jó cselekedet, A legnagyvonalúbb jó cselekedet, és A legzöldebb jó cselekedet.

Utóbbi kategóriában a Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet: Börtön a Városért Programját találta legjobbnak a zsűri. Az egri börtön programjának célja, hogy "a fogvatartottakat felelősségvállalásra ösztönözzék, és szabadulásukat követően hasznos állampolgárai legyenek a társadalomnak".

Tavaly hét alkalommal tették magukat a köz számára is hasznossá az elítéltek, ezek során illegális szemétlerakót számoltak fel, parkokat gondoztak idegenforgalmi szempontból kiemelt közterületeken, és a téli hó eltakarításából is kivették a részüket. Legszívesebben mégis arra emlékeznek, amikor a Berva-völgyi Idősek Otthonának parkját rendezhették.

A program egyébként már 2008 óta fut az egri büntetésvégrehajtási-intézetben.

Címke:   Eger Börtön a városért elismerés pályázat