Elég adrenalin a börtön a női parancsnoknak

Szerző: Kovács Erika, Penovác Károly / veol.hu

Link: http://veol.hu/hetvege/eleg-adrenalin-a-borton-1677384

Dátum: 2015.02.07.
Kezdetben a média élénk érdeklődése középpontjában álltam, mint egyedüli női parancsnok, szerencsére ma már nem ez az egyedüli téma a velem készült interjúkban. Büszke vagyok arra, amit elértem, remélem sikerül bizonyítani, hogy ebben a „férfias” szakmában nekünk, nőknek is van keresni valónk – hangsúlyozta Németh Éva, ezredes, a Veszprém Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnoka.

Nemrég közölte: férőhelyeikhez képest jelentős a plusz fogvatartotti elhelyezés. Ez mit jelent feladataikra nézve?

Már 2007 óta működik az országban az úgynevezett telítettség-kiegyenlítő program, amely azt jelenti, hogy az országos, átlagosan 140 százalék körüli telítettséget megpróbálják az ország büntetés-végrehajtási intézeteiben arányosan elhelyezni. Korábban voltak olyan előzetes házak, ahol 200-300 százalékos volt a zsúfoltság, és adódott úgy is, ahol ez bőven 100 százalék alatt maradt. Veszprém megyében a 198 férőhelyes börtönt nem lehetett megtölteni olyan előzetesekkel, akik ebben a megyében követték el bűncselekményeiket, így 75-80 százalék közti telítettséggel üzemeltünk. A program alapján most más megyék előzeteseit is Veszprémben tartjuk fogva, de szép számmal vannak jogerős elítéltjeink is. Korábban az uniós elvárásoknak megfelelő normákat már mi sem tudjuk biztosítani: az eredetileg két személyes zárkában három, a négy személyesben esetenként nyolc személyt helyeztünk el. Az átlagos fogvatartotti létszámunk a 2007-et megelőző időszakhoz képest körülbelül 50 százalékkal, száz személlyel nőtt, az ehhez tartozó személyi állomány létszáma azonban nem változott: minden szakterületen nagyobb a leterheltség és csak igen átgondolt szervező-munkával és jelentős túlórával tudjuk a feladatokat végrehajtani. Jelenleg 279 fogvatartott van, a személyi állomány pedig 128 fős.

- Milyen a mérleg, ha visszatekint a tavalyi évre?

- Tavaly súlyos rendkívüli esemény nem történt: sem szökés, sem befejezett fogvatartotti öngyilkosság. Feladatainkat törvényesen, szabályosan láttuk el, a bővítettük a fogvatartottak munkalehetőségét. A személyi állomány fluktuációja csökkent, bevételi céljainkat túlteljesítettük, ami többek között munkáltatásból adódott. 2014-ben először történt a szervezet egészét érintő teljesítmény-értékelés, eszerint 83,91 százalékot értünk el. Rosszabb évünk soha ne legyen!

- Mik voltak a legjelentősebb feladatok? Mi jelentette a legjelentősebb kihívást?

- A törvényes, biztonságos működés, a forrásokhoz igazított szolgálat-ellátás.

- Nagyon kedvezőnek tartjuk, hogy a fogvatartottaknak kerestünk új, külső munkalehetőséget, például egy Veszprém melletti Zrt. telephelyén végeztünk tereprendezést, illetve jelenleg is egy autóalkatrész összeszerelésével foglalkozó cégnek végzünk munkát. Bővítettük a már meglévő munkahelyeinket, többek között a konyhán, így összesen 22 százalékkal növeltük a foglalkoztatást, a bevételeink 63 százalékkal meghaladták a tervezett összeget. Másik kiemelt feladatunk volt a személyi állomány oktatása, vizsgáztatása, amire az idén életbe lépő törvény miatt volt szükség.

- A sajtó egyre többet tekinthet be falaik közé. Mi a céljuk ezzel?

- Rendkívül fontosnak tartjuk, hogy szakmai munkánkról, eredményeinkről tájékoztassuk a külvilágot. Hivatásunk különlegességét, szépségét és nehézségét szeretnénk megmutatni, másrészt azért, mert a fogvatartottak társadalomba történő visszavezetése a környezet befogadó támogatása nélkül nem valósulhat meg. Ehhez óriási segítséget jelenthet a média. Nyitottságunkat nem csak a sajtó érzékeli, hanem a megye iskolái, a társ rendvédelmi és fegyveres szervek, az önkormányzatok és a civil szervezetek is. 2014-ben 64 csoportban több mint 1600 diák látogatott meg minket, aminek célja részben bűnmegelőzési, másfelől a szakmai tájékoztatás.

- Mi a szépsége ennek a hivatásnak?

- Mindenki számára más és más. Nekem személy szerint az emberekkel való foglalkozás minden formája felemelő. Sokszor hangoztatom, hogy az ember a legkényesebb nyersanyag, mindenki önálló személyiség, ugyanaz a történés mindig más reakciót vált ki, és ugyanaz a hatás sem mindig ugyanazt hozza ki az egyes emberből. A cél az, hogy mindenkiből a lehető legjobbat sikerüljön kihozni, megfelelő motivációval, a segítő támogatás és a kemény szigor kényes egyensúlyával. Ez vonatkozik az általam irányított személyi állományra és a fogvatartottakra is. Természetesen ez egy roppant nehéz feladat, de ebben a nehézségben rejlik számomra az igazi kihívás és szépség.

- Milyen esztendő elé tekint?

- A 2015-ös év a változások éve lesz a fogvatartottak és a személyi állomány részére is. A január elsejétől hatályba lépő új büntetés-végrehajtási törvény számos olyan változást hoz, mely a fogva tartást új alapokra helyezi: nagyobb hangsúlyt kap az elítéltek foglalkoztatása, együttműködési kötelezettsége, a tartási költségekhez történő hozzájárulása és a differenciálás, az egyénre szabott reintegrációs módszerek. A különböző végrehajtási fokozatokban három féle lesz, általános, enyhe és szigorú. Eszerint: megéri majd a fogvatartottnak együttműködni és betartani a szabályokat, hiszen ezáltal kedvezőbb körülményeket teremthet magának, például többet telefonálhat és gyakrabban fogadhat látogatót, több programban vehet részt. A személyi állománynak jelentős pozitív változás lesz a várhatóan 2015 nyarán életbe lépő új életpálya-modell, amely a hivatásunkban előmenetelt, átjárhatóságot, biztos, kiszámítható jövőt, az illetmény és a különböző juttatások emelését ígéri.

- Nem szokványos, hogy ezen a területen női vezető áll. Érzékeli ezt?

- Valóban nem. A büntetés-végrehajtási szervezetben 30 százalék a női dolgozók aránya, ez az első számú vezetőknél mindössze hét százalék, 28 intézetparancsnok közül jelenleg két női vezető van. Rajtam kívül még a Kalocsai Fegyház és Börtön élén áll női parancsnok. 2007 novemberében, mikor parancsnokká neveztek ki, akkor egyetlen női intézet vezető voltam. A beosztást pályázaton nyertem el, 12 másik jelentkező előtt.

- Az elvárások ugyanazok minden vezetővel szemben, semmiféle megkülönböztetést nem érzékeltem sem pozitív, sem negatív irányban. Úgy érzem, az eltelt több mint hét év alatt az állományom és a vezetőtársak is elfogadták ezt az állapotot. Nőként lehet, hogy kicsit eltérőek a vezetői módszereim, például jobban figyelek az apró részletekre, de igyekszem mindenkor a szakmai elvárásoknak és a jogszabályoknak megfelelően irányítani. Természetesen kezdetben a média élénk érdeklődése középpontjában álltam, mint egyedüli női parancsnok, szerencsére ma már nem ez az egyedüli téma a velem készült interjúkban. Büszke vagyok arra, amit elértem, remélem sikerül bizonyítani, hogy ebben a férfias szakmában nekünk, nőknek is van keresni valónk.

- Hogyan töltődik fel, mi a passziója?

- Különleges hobbim nincsen. A munka mellett én is gyakorló háziasszony vagyok: kertes családi házban élek, férjem, gyermekeim, kutyám, macskám van. Ha munkahelyi feladataim és a család körüli teendők mellett van szabadidőm, szívesen olvasok, biciklizem vagy kirándulok, szóval semmi extrém, plusz adrenalin, abból elég annyi, amennyi egy börtön vezetésével jár.

Címke:   Veszprém évértékelés bv. törvény riport