Március végén nyílik a martonvásári börtön

Szerző: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap Online

Link: http://feol.hu/hirek/marcius-vegen-nyilik-a-martonvasari-borton-1679043

Dátum: 2015.02.13.
A Közép-dunántúli Országos Büntetés-végrehajtási Intézet és az Annamajori Mezőgazdasági és Kereskedelmi Kft. pénteken tartotta évértékelő értekezletét.

Kiszely Pál bv. dandártábornok, parancsnok az intézet, míg Laczkó Lóránt bv. alezredes, ügyvezető igazgató a fogvatartottak munkáltatását biztosító kft. részéről értékelte az elmúlt év tevékenységét, eredményeit, fejlesztéseit, meghatározták az idei év feladatait. Elhangzott, a jogszabályoknak megfelelően, szakszerűn tettek eleget kötelezettségeiknek, köznyugalmat megzavaró rendkívüli esemény nem történt. A büntetés-végrehajtási szervezet elmúlt évi tevékenységének legjelentősebb feladata volt a 2013. évi törvényhez kapcsolódó végrehajtási rendeletek kidolgozásában való részvétel, továbbá ennek kapcsán a belső szabályzók átdolgozásának előkészítése.

A 2015. január 1-vel hatályba lépett bv. kódex az átfogó igazságügyi reform részeként született meg, amellyel először szabályozza törvény Magyarországon a modern büntetés-végrehajtást. A kódex ugyanis egy 1979-ben elfogadott, többször módosított törvényerejű rendeletet váltott fel. A törvény számos újítást vezetett be, ezért is volt kiemelt feladat az állomány felkészítése, az intézet minden tagja sikeres vizsgát tett, ráadásul még a fogvatartottak is tájékoztatást kaptak a változásokról. Az intézet másik meghatározó feladata a martonvásári objektum újraindítása kapcsán végzett előkészítő munka volt. Többszakaszos tervet készítettek a zsúfoltság csökkentésére: ennek egyik eleme - 175 fogvatartott elhelyezését biztosítva - a martonvásári objektum március végére tervezett megnyitása. A büntetés-végrehajtás a pártfogó felügyelői szolgálattal is bővült, amelynek legfőbb célja a visszaesés megakadályozása.  A kft. kilenc intézet 11 ezer fogvatartottját látja el napi szinten friss pékáruval.

Címke:   Baracska Annamajori Kft. évértékelés bővítés