250 munkahely jönne a börtönnel

Szerző: Fehér Erika / HalasMédia Online

Link: http://www.halasmedia.hu/index.php/online-hirek/koezelet/14536-250-munkahely-joenne-a-boertoennel

Dátum: 2015.02.19.
Az egykori szovjet laktanya területét javasolja a város büntetés-végrehajtási intézet kialakítására. A Belügyminisztériumtól kapott megkeresést a kiskunhalasi önkormányzat azzal, hogy a város is szóba jöhet egy börtön építés helyszíneként.

Az egykori laktanya területe hosszú évek óta vár hasznosításra, a lecsupaszított épületekben jelenleg csak egy-egy hajléktalan szokta meghúzni magát. Az építendő börtönben 500 fő fogvatartása valósulna meg. Az intézmény 250 munkahelyet teremtene. A dolgozók legalább 25 százalékának felsőfokú végzettséggel kell rendelkeznie.

Több település is kapott a halasihoz hasonló megkeresést, így még nem tudni hol valósulhatnak meg a beruházások. A beruházás több előnnyel is járna a város számára, rendeződne a ma elhanyagolt állapotban lévő terület és nagyon fontos lenne a munkahelyteremtés – mondta Tóth Péter városi főépítész miközben a helyszínen bejártuk a laktanya területét.

A halasi képviselő-testület a február 25-i tanácskozáson dönt a javaslatról. Ha megszavazzák az előterjesztést, akkor felhatalmazzák a polgármestert, hogy a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságához nyújtsa be a megfelelő dokumentumokat.  Az előző testületi ülésen már határoztak arról, hogy a volt orosz laktanya területét javasolják idegenrendészeti célokra is, amelyre szintén a Belügyminisztérium küldött megkeresést. Ha megvalósulna, ez a beruházás is munkahelyeket teremtene. (További információk csütörtök esti Híradónkban.)

Címke:   börtönépítés bővítés pályázat önkormányzat