Románia a bűnözési bajnok Angliában

Szerző: dailymail / angliaimagyarradio.com

Link: http://angliaimagyarradio.com/romania-a-bunozesi-bajnok-angliaban/

Dátum: 2015.02.22.
A bebörtönzött bűnözőkről közölt statisztikát a Daily Mail. Ezzel a statisztikával leginkább a nacionalista érzelmű angolokra akarnak hatni, hiszen a közelgő választások kampányába be lehet majd biggyeszteni a jó öreg nem kérünk a bevándorlókból szlogent. No de a számok, azok számok, nézzük mit mond a statisztika.

Az adatok szerint Britanniában minden 8. bebörtönzött külföldi. A legkiemelkedőbbek a románok, hiszen évente mintegy 11000 letartóztatás történik ellenük az Egyesült Királyságban. A top 3 „bűnöző” nemzetiség a Román, az Albán és a Litván.

2013. október és 2014. március között az alábbi számokat produkálták a különféle nemzetek itt, az Egyesült Királyságban egyes bűncselekményekre nézve:

Lopás miatt 414 román, 134 litván és 115 lengyelt ültettek le. Drogok birtoklásáért 118 vietnámi, 55 jamaikai és 53 albánt kellett rács mögé zárni. Rablás miatt 15 ír, 14 román és 14 szomáliai, míg erőszak miatt 156 lengyel, 65 ír és 59 litván bűnhődött. Betörés miatt 67 román, 53 lengyel 43 ír, végül csalás miatt 73 román 52 nigériai és 29 albán mehetett hűvösre.

Ezekből a számokból is jól látszik, hogy egy fél éves időszakot nézve, a börtönbe kerültek közül, messze a románok vezetnek összesen 568 esettel, másodiknak a lengyelek 271, harmadiknak nem sokkal lemaradva a litvánok 246 bűntettel iratkozva fel a nem túl szép tabellára. Mindemellett az is látszik, hogy a románok három kategóriát is megnyertek, ami nem egy pozitív teljesítmény…

Egy másik statisztika a népesség méretét veti össze a börtönbe kerültekkel, így még durvább, hogy a 126.000 fős román kolóniából összesen 760 került rács mögé, míg a legnagyobb, 617.000 fős lengyel populációból csak 573 főt vittek börtönbe a hat hónapos intervallumban. Ez azt jelenti, hogy a románok hatszor valószínűbben kerülnek börtönbe, mint a lengyelek, és nyolcszor akkora arányban, mint a britek.

Ezek a számok elég riasztóak, ha az ember százalékos arányt néz, mert így jól látszik, melyik nemzetiség hajlamosabb a bűnözésre.

Ami még talán érdekes, és a fent említett kampányolás miatt nem derül ki, hogy a mintegy 64millió fős Egyesült Királyság 0,07%-a (44.800 fő) miért került börtönbe azalatt a bizonyos 6 hónap alatt, ha nem a fent említett bűntettek miatt. Lássuk be, ez a mennyiség nem kevés.

Ami jó hír, hogy mi magyarok nem vagyunk fent egyik listán sem (vagy csak nagyon hátul szereplünk), ami nem tudom, hogy meglepőnek számít-e, de az biztos, hogy büszkék lehetünk rá! Remélem, ha legközelebb kiadnak hasonló statisztikákat, a magyar zászlót megint nem látjuk majd.


Címke:   statisztika bebörtönzés külföldiek Anglia