Konyhai kisegítő bizonyítványt kaptak a váci elítéltek

Szerző: Váci Fegyház és Börtön / Váci Napló

Link: http://www.vaci-naplo.hu/2015/03/konyhai-kisegito-bizonyitvanyt-kaptak-a-vaci-eliteltek/

Dátum: 2015.03.05.
Két éve vette kezdetét A fogvatartottak többszakaszos, társadalmi és munkaerő-piaci reintegrációja és az intenzív utógondozás modellje című, TÁMOP 5.6.3-12/1 azonosító számú kiemelt projekt a Váci Fegyház és Börtönben.

A projekt elsődleges célja a fogvatartottak felkészítése a szabadulásra, ebben minél komplexebb segítségnyújtás, valamint a szabadulást követően akár hat hónapos utógondozás, mely magába foglalja a beilleszkedést segítő és visszaesést megelőző szolgáltatásokat is.

A programba önként jelentkező fogvatartottak kerültek bevonásra.

A résztvevők igényfelmérést követően egyénre szabottan vehettek részt készség- és kompetenciafejlesztő tréningeken, képzéseken, tanácsadásokon és különböző foglalkozásokon, egyéni és csoportos formában – áll az intézet most kiadott közleményében.

A Váci Fegyház és Börtön mindennapjaiba sikeresen beintegrálódott a projekt, köszönhetően az intézet személyi állománya és a projekt civil szakemberei közötti együttműködésnek. A helyi program egyik eredményeként felmutatható a január hónapban befejeződött szakmaképzés, mely programrész keretében 18 fogvatartott konyhai kisegítő OKJ-s bizonyítványt szerzett.

Címke:   Vác szakmaképzés projekt reintegráció