A fogvatartottak is részt vettek a börtön bővítésében

Szerző: HírTV, KaG / Magyar Nemzet Online

Link: http://mno.hu/ahirtvhirei/a-fogvatartottak-is-reszt-vettek-a-borton-boviteseben-1277510

Dátum: 2015.03.16.
46 férőhelyes szárnyat adtak át a Kozma utcai gyűjtőként ismert börtönben, a 420 milliós beruházás tavaly nyáron kezdődött, a munka kezdeti szakaszában a fogvatartottak is részt vettek.

Egy hete a strasbourgi bíróság kimondta, a 140 százalékos túltelítettség miatt emberek ezrei töltik megalázó körülmények között büntetésüket Magyarországon. Jogászok szerint a magyar állam vagy milliós kártérítéseket fizet rabok ezreinek, vagy elengedi börtönbüntetésük egy részét. A bíróság előtt még több száz hasonló eset van.

– A kormányhatározat szerint 2019-re el kell érnünk a 19 ezer férőhelyet Magyarországon, az uniós normák szerint. Jelenleg is folynak építkezések, jelenleg is áll tervezés alatt börtön, az ütemterv szerint haladtunk eddig is. A következő héten Martonvásáron adunk át egy intézetet, aztán egy solti helyszínen egy plusz épület építése van folyamatban a meglévő börtönön, a kerítésen belül, illetve Miskolcon lesz egy több mint 450 fős férőhelybővítés – közölte Schmehl János, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának parancsnokhelyettese.

Címke:   férőhelybővítés Budapesti Fegyház és Börtön